Het Behouden Blik is in het gelukkige bezit van deel 2 van een serie van drie sprookjes­albums van Verkade.

Ze worden in de kringloopwinkel vaak voor onwaarschijnlijk lage prijzen aangeboden: de Verkade-albums. Wat menigeen echter niet weet is dat er ruim drie miljoen van deze albums zijn gedrukt. Een getal dat onwaarschijnlijk hoog lijkt. Maar dat je in een kringloop een Verkade sprookjesalbum tegenkomt, is een derde onwaarschijnlijkheid…

Het Behouden Blik is in het gelukkige bezit van deel 2 van een serie van drie sprookjesalbums die Verkade in 1903, 1904 en 1905 heeft uitgegeven. De plaatjes –die bij de Verkadeproducten waren gevoegd– werden niet zoals bij de andere albums ingeplakt, maar in elke pagina zitten uitsparingen waar de plaatjes met de hoeken ingeschoven kunnen worden. Elke pagina heeft een eigen thema dat door de plaatjes wordt verbeeld. Op de voorkant van het album staat fier de ruiter te paard afgebeeld, het beeldmerk van Verkade.

In 1906 verschijnt dan het album ‘Lente’, dat in samenwerking met Jac. P. Thijsse tot stand komt. Hij zal de maker zijn van 31 Verkade albums die in grote getale worden verspreid. Het totaal aantal in omloop gebrachte albums is maar liefst 3,2 miljoen, met een recordaantal van 30 miljoen albumplaatjes! In de hoogtijdagen van de albums waren 35 vrouwelijke personeelsleden in de fabriek alle dagen in de weer met de correspondentie rondom deze succesvolle vorm van klantenbinding.

Hoge resolutiefoto's Download object

Deze pagina delen facebook twitter pinterest Embed