Een kartonnen display toont de werking van vijf wasmiddelen

Weliswaar niet van blik vervaardigd maar van karton, maar juist daarom een zeer bijzonder item. Want hoeveel kartonnen displays van bijna honderd jaar oud hebben de tand des tijds doorstaan?


Deze kartonnen display uit de collectie van Het Behouden Blik kan in vijf verschillende schermen worden uitgeklapt en toont de werking van vijf verschillende producten uit de Henkel fabrieken in Jutphaas. Achtereenvolgens: Sil, Henco, Persil, Imi en Ata.


Van inweek tot voor- en hoofdwas: ‘Alle Persil producten helpen de moderne huisvrouw en verlichten de zware huishoudelijke taken’. Wel was het belangrijk dat de gebruiksaanwijzing nauwkeurig in acht werd genomen en dat de was volgens de voorschriften geschiedde.


De display is gemaakt van gewoon verpakkingskarton met daarop een afbeelding geplakt. Ze is te groot om in een winkeletalage te plaatsen en is waarschijnlijk gebruikt bij de presentatie van de Persil producten op beurzen en/of demonstratie-bijeenkomsten. In de jaren ’20 en ’30 werden op verschillende plaatsen in het land bijeenkomsten georganiseerd waarin de huisvrouw geleerd werd  hoe de ‘wasch’ te doen en hoe het beste resultaat te bereiken.

Hoge resolutiefoto's Download object

Deze pagina delen facebook twitter pinterest Embed