Zijn werk wordt al vroeg door verzamelaars aangekocht en bij het grote publiek zijn Eerelman`s schilderijen populair

Vijfenzeventig jaar is Otto Eerelman als hij dit schilderij van een whippet op vensterbank met Fries paard op de achtergrond schildert. Eerelman heeft dan al naam gemaakt als schilder van paarden, honden, circussen en leden van het koninklijk huis.


Otto Eerelman (Groningen, 23 maart 1839 – aldaar, 3 oktober 1926) volgt lessen aan Kunstacademie Minerva in Groningen, perfectioneert daarna zijn stijl aan de Academie in Antwerpen en werkt korte tijd in het atelier van de Fries-Britse kunstenaar Lawrence Alma-Tadema. Daarna lukt het hem op eigen benen te staan, eerst als docent in Groningen, later in Den Haag en Arnhem.


De genreschilderijen zijn het kenmerk van Eerelman. Zijn werk wordt al vroeg door verzamelaars aangekocht en bij het grote publiek zijn Eerelman`s schilderijen populair. In 1907 keert hij terug naar Groningen en laat in datzelfde jaar aan de Hereweg een huis bouwen. Eerelman brengt het tot een van de lokale notabelen, wordt ereburger van de stad en krijgt op zijn tachtigste nog een grote kunstopdracht, zijn  beroemde werk  'De paardenkeuring op de Grote Markt' uit 1920.

Hoge resolutiefoto's Download object

Deze pagina delen facebook twitter pinterest Embed