In de jaren na de Eerste Wereldoorlog verzet Verkade de bakens en breidt het assortiment uit met onder andere toffees

Deze ovale winkelblikken sierden ooit de toonbank van de kleine kruidenierswinkel en nodigden uit om één of twee ons van deze overheerlijke toffees mee naar huis te nemen. Ze zijn gemaakt rond 1925-1930 in oranje en blauw.


Beide blikken stralen een tijdsbeeld uit dat doet denken aan Joop ter Heul en de Jopopinoloukicoclub. Er wordt gechauffeurd. Op het blauwe blik, het nachtblik, straalt de koplamp van het automobiel de donkere nacht in, terwijl op het oranje blik, het dagblik, de auto door het groene landschap toert.


In de jaren na de Eerste Wereldoorlog weet Verkade, gedwongen door de schaarste van de belangrijkste grondstoffen voor de brood- en beschuitfabricage, de bakens te verzetten. Ze breidt het assortiment uit met biscuit, chocolade en suikerwerken, zoals de toffees. De kennis voor het produceren van deze producten wordt in het buitenland (Engeland) opgedaan. Arnold Verkade, de tweede zoon van Ericus Verkade, volgt daar een aantal jaren een opleiding.


In 1919 gaat de nieuwe biscuitfabriek aan de Zaan in productie. In 1937 gevolgd door een gloednieuwe 'Chocoladefabriek' waarin een aparte Suikerwerk -en Bonbonafdeling is opgenomen.

Hoge resolutiefoto's Download object

Deze pagina delen facebook twitter pinterest Embed