Dit is de officiële website van de Collectie Groningen. Op deze website vindt u unieke collecties uit de Groningse erfgoedorganisaties.

Bladeren

Ontdek de topstukken uit Groningen en laat u verleiden. Groningen kent veel erfgoedorganisaties met waardevolle collecties. De topstukken uit die collecties en het verhaal achter het object vindt u hier. Via bladeren kunt u struinen langs alle voorwerpen.

Erfgoedorganisaties

Als u nieuwsgierig geworden bent, nodigen we u van harte uit om de erfgoedorganisaties zelf te bezoeken. De bezoekersinformatie vindt u via de knop erfgoedorganisaties.

Tentoonstellingen

Er is een groot verschil tussen een digitale tentoonstelling bij Collectie Groningen en een tentoonstelling in een regulier museum: digitale tentoonstellingen tonen selecties uit de collecties van diverse erfgoedorganisaties in Groningen. Deze selecties zijn gebaseerd op een thema dat een opmerkelijk aspect van het Groninger culturele erfgoed belicht.

Opmerkingen of vragen?

De redactie doet haar uiterste best om de informatie actueel en juist te houden. Mist u informatie of komt u onjuiste of verouderde informatie tegen, dan horen wij dit graag van u via onze contactpagina.

Nieuws

Bij nieuws vindt u de Cultuurkalender Groningen met de leukste uitjes in de provincie Groningen.

Deze pagina delen facebook twitter pinterest Embed